INTREBARI FRECVENTE

1. De ce Acidul Humic/ Fulvic ar trebui sa faca parte din rutina zilnica de intretinere a sanatatii?

Aproape cincizeci de ani de cercetare stiintifica arata ca Acidul Humic/ Fulvic este un sprijin valoros pentru cei care doresc sa-si rezolve dezechilibre nutritionale, boli ale sistemului imunitar si afectiuni virale.

Credem cu tarie ca cea mai mare contributie a Acidului Humic/ Fulvic la sanatatea umanitatii va fi ca supliment de preventie. Fiecare test stiintific arata ca folosirea lui este cea mai eficienta atunci cand administrarea se face inaintea aparitiei pericolului de imbolnavire.

Utilizarea zilnica a Acidului Humic/ Fulvic va ajuta organismul in fabricarea glicoproteinelor care echilibreaza si reglementeaza diferitele componente ale sistemului imunitar.

Pe langa amenintarile microbiene, asistam la un aflux continuu de poluanti toxici industriali si agricoli in aerul si apa noastra si, din pacate, chiar in alimente. Acidul Humic/ Fulvic actioneaza ca un detoxifiant zilnic bland si usor, care va inhiba si anula fixarea acestor otravuri in corp.

2. Unii oameni sustin ca Acidul Humic/ Fulvic poate contine mucegai si bacterii. Este adevarat acest lucru?

Testele de laborator efectuate pe mineralele humice au demonstrat ca ele au puternice efecte bactericide si antifungice! Cu alte cuvinte: ele omoara organismele patologice!

3. Poate Acidul Humic/ Fulvic sa ucida virusii?

Acidul Humic/ Fulvic este cel mai puternic anti-viral natural cu spectru larg. El a fost testat si i s-a dovedit eficacitatea impotriva unei varietati de virusi. Este eficient in corectarea afectiunilor virale iar folosit zilnic, este un mijloc important de preventie impotriva infectiilor virale.

4. Acidul Humic/ Fulvic este sigur?

Acidul Humic/ Fulvic este folosit de secole in unele culturi, dar niciodata pana acum, pe o scara larga. Totusi, studiile stiintifice si testele clinice efectuate in ultimii cincizeci de ani au demonstrat fara putinta de tagada, ca Acidul Humic/ Fulvic este non-toxic si fara efecte adverse.

5. Cum actioneaza Acidul Humic/ Fulvic ca produs anti-viral?

Acidul Humic/ Fulvic ataca virusii „imbracandu-i”, astfel incat ii impiedica sa se ataseze la celulele sanatoase si sa se multiplice.

Virusii contin o proteina-receptor care – in absenta Acidului Humic/ Fulvic – ii pastreaza atasati de celulele sanatoase. Aceasta proteina incapsuleaza virusul facandu-l rezistent la atacurile venite din partea sistemului imunitar.

Cand Acidul Humic/ Fulvic gaseste un virus il imbraca intr-o substanta care, nu numai ca impiedica virusul sa se ataseze celulei sanatoase dar trimite si un semnal sistemului imunitar, alertandu-l cu privire la prezenta „invadatorului”. Vulnerabil, datorita invelisului Humic/ Fulvic, virusul este de aceasta data, nu numai reperat dar si anihilat de sistemul imunitar.

Asa cum se arata in Experientia de Klocking si Sprossig, editia 1972, vol.28 alin.5, „studiile medicale arata ca dificultatile respiratorii frecvente la copii sunt usor rezolvate cu suplimentarea cu Acid Humic/ Fulvic”. Datorita acestor rezultate pozitive, un plus de valoare la administrarea acestui supliment ar fi data de un regim alimentar specific sezonului de gripa, cu vitaminele necesare intaririi sistemului imunitar.

6. Cum actioneaza Acidul Humic/ Fulvic ca produs anti-inflamator?

Acidul Humic/ Fulvic ajuta corpul sa puna in acord zaharurile necesare producerii glicoproteinelor. Acestea ajuta la reglarea si echilibrarea sistemului imunitar astfel incat sa lucreze eficient, evitand inflamatiile excesive.

In acest sens, s-au constatat rezultate pozitive in artrite, astm, eczeme, sindromul iritabil Bowel, psoriazis, lupus, scleroza multipla, osteoporoza, reumatism.

7. Cum actioneaza Acidul Humic/ Fulvic ca produs de detoxifiere?

Prin actiunea de chelare (atragere si atasare la), Acidul Humic/ Fulvic/ Fulvic elimina toxinele din organism, sub forma de deseuri. Calitatea sa de agent chelator este bine determinata si aplicata in diferite industrii, in afara domeniului de nutritie umana – cum ar fi aplicatiile din zootehnie.

8. Cum actioneaza Acidul Humic/ Fulvic ca supliment mineral?

Acidul Humic/ Fulvic contine pana la 70 minerale micronutrienti (de origine organica) care nu sunt obtinute de obicei din dietele noastre moderne. Oamenii de stiinta concluzioneaza ca aceste oligoelemete, necesare in cantitati foarte mici, joaca un rol crucial si nebanuit in optimizarea sistemelor organismul nostru.

9. Cum actioneaza Acidul Humic/ Fulvic ca element de absorbtie a oxigenului si scaderii aciditatii?

Acidul Humic/ Fulvic distruge rapid acidul din fluidele corpului, ceea ce ajuta la cresterea cantitatii de oxigen in sange. Excesul de aciditate in corp este asociat cu aproape toate bolile degenerative, inclusiv cancerul, boli de inima, osteoporoza, artrita, pietre la rinichi, carii dentare, tulburari de somn, tulburari depresive si multe altele.

10. Cum actioneaza Acidul Humic/ Fulvic ca dezvoltator al procesului enzimatic?

Cercetarile au aratat ca Acidul Humic/ Fulvic imbunatatesc reactiile enzimatice in celule si produc stimularea maximului de enzime. Enzimele sunt responsabile pentru peste 300 de reactii complexe in organism. Ele sunt forta de viata din spatele vitaminelor si mineralelor. O lipsa de enzime digestive pot supratensiona sistemul digestiv, ceea ce duce la sindromul de absorbtie deficitara a elementelor nutritive.

11. In ce consta proprietatile naturale de imunizare pe care le are Acidul Humic/ Fulvic?

Desi Acizii Humic/ Fulvic nu sunt antibiotice in sensul tehnic al cuvantului, cum sunt medicamentele, imunizarea lor naturala este comparabila cu puterea acestora, fara a avea insa efectele adverse bine cunoscute. Spre deosebire de antibiotice, Acidul Humic/ Fulvic poate fi folosit pe termen nelimitat, fara a crea tulpini rezistente ale bolii. Studii clinice cuprinzatoare arata ca tratamentul cu Acid Humic/ Fulvic este mult mai eficient decat tratamentul medicamentos conventional.

12. Afecteaza Acidul Humic/ Fulvic actiunea altor medicamente administrate in paralel?

Acidul Humic/ Fulvic este extrem de bio-activ si este firesc sa se puna aceasta intrebare. In multi ani de utilizare a produselor humice, nimeni nu a raportat o interactiune cu alte medicamente. In cateva cazuri, oamenii au spus ca Acizii Humic/ Fulvic par a face medicamentele mai eficace si ca urmare, au scazut de fapt doza medicamentelor. Totusi rezultate clare in acest sens, nu au fost confirmate de catre comunitatea medicala sau stiintifica astfel incat nu ar trebui sa fie asumate ca o certitudine.

Unii producatori de Acidul Humic/ Fulvic sugereaza ca suplimentul ar trebui luat in termen de cca. 2 ore de la administrarea dozei de medicatie. Acest lucru poate fi practica cea mai prudenta de adoptat.

13. Poate fi luat Acidul Humic/ Fulvic cu apa clorinata?

www. HumicHealth.info investigheaza aceasta problema de mult timp iar concluzia la care au ajuns este ca poate fi administrat fara probleme cu apa clorinata. Totusi, pentru ca intrebarea s-a ridicat iar folosirea apei clorinate de la chiuveta ridica oricum probleme in general, asupra sanatatii, se prefera folosirea apei filtrate/ purificate.

Daca aceasta intrebare ramane un motiv de ingrijorare pentru oricine, cu atat mai mult se sugereaza precautie, respectiv evitarea apei clorinate.

14. Cum se diferentiaza produsele pe baza de Acid Humic/ Fulvic in functie de calitate?

Nu toate produsele de pe piata, obtinute din materiale humice sunt de o calitate inalta. Exista mai multe structuri chimice diferite ale Acidului Humic/ Fulvic. Materialele humice produse din depozite de inalta calitate au un continut de 70% Acid Humic/ Fulvic, 12% pulbere minerala si 18% balast organic.

Produsele Humicin sunt solubile, sub forma tabletata si au cel mai ridicat procent de Acid Humic/ Fulvic cu greutate moleculara scazuta.

15. Care este diferenta intre Acidul Humic/ Fulvic si mineralele coloidale?

Poate sunteti familiarizat cu termenul de „minerale coloidale”. In realitate, moleculele  acestora sunt prea mari pentru a trece usor prin membranele celulare, si, prin urmare, ofera beneficii limitate. Oamenii de stiinta au descoperit ca Acidul Humic/ Fulvic este elementul care face mineralele absorbabile ceea ce ii confera abilitatea de a face un impact dramatic asupra diverselor boli si probleme de sanatate care ne afecteaza astazi.

16. Care este efectul folosirii Acidului Humic/ Fulvic asupra greutatii corporale?

Desi nu i se face publicitate ca pentru un produs de pierdere in greutate, un beneficiu secundar mare este ca multi oameni raporteaza pierderea excesului de greutate dupa inceperea curei cu Acid Humic/ Fulvic. Deoarece acesta ajuta la corectarea dezechilibrelor hormonale, ajuta metabolismul la asimilarea corecta a alimentelor si diminueaza poftele datorate deficitului de minerale. Atunci cand aceste modificari apar, multi oameni nu mai au dorinta de a manca la fel de mult si nu tanjesc dupa paine, paste, dulciuri la fel ca inainte.

17. Cum sunt posibile atatea efecte pozitive?

Foarte simplu. Curatand arterele si eliminind metalele grele, toate organele sunt mai curate, mai bine irigate cu singe (deci mai bine alimentate cu nutrienti si oxigen). Asemanator cu motorul unui autoturism cind ii cureti bujiile, injectoarele, carburatorul, supapele etc., pur si simplu, motorul merge mai bine, consuma mai putin, se uzeaza mai incet. Vi se pare logic?

18. Cine are nevoie de Humicin™?

Practic, toate persoanele de la virsta de 18-20 ani in sus au organismul intoxicat – intr-o oarecare masura – cu metale grele (in special mercur, plumb si cadmiu). Insa Acidul Humic/ Fulvic este strict necesar in special, pentru toate persoanele care sufera de, sau sunt predispuse la: infarct miocardic, atac de cord, congestii cerebrale, hipertensiune arteriala, impotenta, ateroscleroza, colesterol marit, vene varicoase, osteoporoza, oboseala mentala, artroza, reumatism.

Pe masura ce imbatranim colesterolul, metalele grele si calciul se acumuleaza pe peretii interiori ai sistemului circulator. Aceste depuneri se diagnosticheaza sub diferite denumiri: ateroscleorza, intarirea arterelor, arterioscleroza etc. Cu timpul, aceste depuneri obtureaza partial sau chiar total circuitul sanguin. Tesuturile organelor interne nu mai primesc suficient oxigen si nutrienti conducand la o functionare defectuoasa sau chiar incetarea functionarii organului respectiv. Daca obturatia este la inima atunci se produce infarctul sau atacul de cord, daca obturatia este la creier se produce congestia cerebrala, dar organele afectate nu sunt numai inima si creierul. Celelalte organe ca de exemplu ficatul, rinichii, organele sexuale etc., sunt afectate in aceeasi masura.