1. Detoxifica organismul de elementele chimice din mediu (erbicide, pesticide, produse petrochimice) si substante radioactive. Actioneaza in sensul eliminarii de metale grele toxice:

–       Detoxifiaza organismul prin eliminarea de metale grele si toxine

–       Se leaga de erbicide si pesticide, catalizand eliminarea poluantilor toxici.

–       Reactioneaza cu elementele radioactive formand complexe organo-metalice. Uraniul si plutoniul sunt solubilizate si absorbite de Acidul Humic care le anihileaza radioactivitatea specifica.

–       Reduce toxinele metalice, prin chelare, la un nivel inofensiv si le transporta in afara corpului

2. Contin oligoelemente* esentiale pentru absorbtia si utilizarea de vitamine si minerale. Cheleaza mineralele intr-o forma bio-disponibila:

–       Acidul Humic este cel mai eficient mijloc de transport al vitaminelor si mineralelor in celule, transformand – prin chelare – mineralele metalice in forme gata absorbabile, prin simpla lor dizolvare in structura Acidului Fulvic

–       Potenteaza absorbtia vitaminelor si suplimentelor minerale

*Oligoelement = element chimic care se găsește în cantități foarte mici în organismele vii, indeplinind in unele procese biologice, rolul de catalizator. In biochimie, un oligoelement este de asemenea mentionat ca si micronutrient.

3.    Indeparteaza sarurile acide depuse pe peretii celulelor asigurand permeabilitate celulara

4.    Cel mai puternic element natural electrolit* cunoscut. Restaureaza echilibrul electrolitic.

–       Restabileste prin fluxul electric, “forta vietii”, asigurand celulelor potentialul de a redeveni active si sanatoase.

–       Datorita greutatii sale moleculare mici, acesta are capacitatea de a dizolva usor si a lega minerale si elemente nutritive de structura sa moleculara. Nutrientii care au fost chelati cu acid fulvic sunt intr-o forma naturala ideala pentru a interactiona si a fi absorbiti de celulele vii. Acidul fulvic este atat de puternic incat o singura molecula de acid fulvic este capabila sa transporte peste 60 molecule de minerale si oligoelemente, in celule.

*Electroliti = saruri care conduc electricitatea si care se gasesc in tesuturi si fluxul sanguin. Echilibrul adecvat al acestor saruri este esential pentru coordonarea musculara, functiei cardiace, absorbtia si excretia lichidelor, functia nervoasa si de concentrare. Cand se dizolva in apa, electrolitii se separa in ioni pozitivi si negativi. Reactiile nervoase ale organismului si functiile musculare sunt dependente de schimbul corespunzator dintre ionii electrolitilor in exteriorul si interiorul celulelor. Printre electroliti se numara: calciul, magneziul, potasiul si sodiul.

5.    Lupta impotriva cancerului, prin eliminarea radicalilor liberi. Este un puternic anti-oxidant:

–       Are capacitatea de a creste zaharurile complexe in organism. Potrivit Dr. Daryl See, Imunolog la UCLA Medical School, “abundenta acestor zaharuri complexe, permit organismului de a produce glicoproteinele care ataca celulele “killer T” – responsabile cu imbolnavirea celulelor”.

–       Biochimistul American Albert Szent-Gyorgi numeste boala de cancer un “scurt-circuit” bioelectric cauzat de radicalii liberi. Atunci cand se confrunta cu radicali liberi cu electroni nepereche pozitivi, molecula de Acid Fulvic furnizeaza sarcina negativa, neutralizand efectele negative ale radicalilor liberi, iar daca acestia prezinta electroni nepereche negativi, Acidul Fulvic furnizeaza sarcina pozitiva. Daca echilibrarea radicalilor liberi nu prezinta nici un beneficiu particular pentru organism, atunci prin chelare, acestia sunt mobilizati si eliminati ca produse reziduale.

6.    Ajuta la refacerea sistemului imunitar. Combate bolile:

–       Exista marturii documentate de beneficii pentru zona zoster, herpes, mononucleoza, hepatita C, febra hemoragica, HIV/SIDA, virusul West Nile, raceli si gripa (pentru informatii detaliate, va rugam accesati: www.humichealth.info). Acidul Humic impiedica particulele virusului sa atace si sa penetreze celulele sanatoase. Inainte de a se divide si replica, virusul trebuie sa intre in celule si sa altereze ADN-ul ceea ce nu mai este posibil in prezenta Acidului Humic astfel incat virusul nu este in masura sa se multiplice iar boala este blocata.

–       Amelioreaza anemia

–       Sustin si echilibreaza sistemele respirator, reproductiv, digestiv, circulator, musculo-scheletal, nervos, limfatic si endocrin.

–       Creeaza un mediu inospitalier pentru virusi, bacteria, mucegaiuri, ciuperci si Candida

–       Scade semnificativ timpul de vindecare si recuperare

7.    Echilibreaza pH-ul organismului catre o stare alcalina. Alcalinizeaza sangele mai repede decat orice alt produs natural de sanatate. Are rol anti-inflamator:

–       Reduce inflamatiile prin trecerea corpului de la o stare acida la una alcalina.

–       Echilibrarea alcalina mareste bio-disponibilitatea vitaminelor, mineralelor si nutrientilor.

–       Asigura trecerea de la un mediu anaerob (mediu acid scazut in oxigen, care determina forme de fermentare si ciuperci) la un mediu alcalin cu continut ridicat de oxigen, reducand microbii si accelerand transportul nutrientilor catre celule.

8.    Are rol benefic in tratarea bolilor de rinichi:

–       Filtreaza acidul uric permitand rinichilor sa functioneze mai bine. Reduce sarcina toxica asupra rinichilor prin eliminarea toxinelor acide din organism.

9.    Stimuleaza functia creierului:

–       Imbunatateste memoria si capacitatea de a gandi clar asigurand un nivel ridicat de energie celulara

–       Reduce depresia si da o bunastare generala, prin hranirea fiecarei celule din corp. Echilibreaza, restabileste si intinereste viata celulelor.

10. Descompune siliciul pentru eliberarea nutrientilor minerali esentiali:

–       Calciul este rareori derivat din minerale de calciu, ci mai degraba, este produsul unei “transmutatii biologice” ale siliciului si a altor elemente.

–       Beneficiile majore de calciu sunt cele provenite din siliciul vegetal si nu din calciul propriu-zis.

11. Creste activitatea enzimatica:

–       Creste activitatea mai multor enzime, inclusiv fosfati alcalini, transaminaze, invertaza

–       Influenteaza catalizatorii respiratorii

12. Creste nivelul oxigenarii sangelui:

–       Oxigenul este absorbit mai intens in prezenta Acizilor Humic si Fulvic.

13. Administrat profilactic, reduce neajunsurile  cauzate de ulcerul gastric si duodenal. Are un efect regenerativ demonstrat de asemenea, pentru ficat.

14. Influenteaza pozitiv activitatea sistemului endocrin (efectul asupra glandei tiroide a fost studiat pe soareci).

–       A fost demonstrat ca Acidul Humic poate deranja thyroxina. Acest efect este mijlocit prin blocarea activitatii Na+/ K+.

15. Datorita efectelor antiinflamatoare ale Acidului Humic, poate fi de asemenea, utilizat in tratarea diferitelor forme de artrita.

16. Activitatea antibacteriana a Acidului Humic poate fi utilizata impotriva tulpinilor mutante de streptococci, suspectate a fi responsabile de dezvoltarea cariilor.

17. Efectul antiviral este de asemenea, cunoscut.

–       Poate bloca propagarea virusului imunodeficientei (HIV), celui poliomielitic si virusului herpes. Acest fapt poate avea o importanta deosebita in terapia antivirala adjuvanta.

18. Efectul antialergic al sarurilor formate de Acidul Humic cu metalele alcaline, a fost de asemenea, demonstrat.

19. Eficienta dermatologica este demna de retinut.

–       Sarurile formate de Acidul Humic cu amoniacul si metalele alcaline, reduc semnificativ timpul de vindecare a ranilor.

20. Protejeaza pielea fiind un absorbant natural al luminii ultraviolet.