Acid Fulvic

Oameni de stiinta si medici din intreaga lume au inceput sa descopere Acidul Fulvic si incep sa recunoasca potentialul sau extraordinar. Acidul Fulvic a fost prezent intotdeauna in plante si soluri organice, totusi descoperirile recente si valoarea sa extraordinara sunt de-abia pe cale de a fi recunoscute.

grassroots and soilNatura are un mod de rafinare si prelucrare a mineralelor care se numeste „fenomenul acidului fulvic”. Acizii organici fulvici sunt creati de micro-organisme din sol, in scopul de a transporta in plante, mineralele si substantele nutritive. De acolo, prin fotosinteza se produc diferite componente ale plantelor. Muco-polizaharidele (glucide complexe) circula prin intreaga planta, hranind-o, astfel incat unele ajung inapoi, la radacina. Aici, micro-organismele sunt hranite la randul lor si re-pornesc ciclul, creand Acidul Fulvic care continua sa transporte minerale si substante nutritive catre planta.

Este un fapt bine cunoscut si mediatizat ca solurile noastre sunt saracite de practicile agricole actuale. Sterilitatea solului datorata utilizarii excesive a pesticidelor si ingrasamintelor chimice impiedica activitatea microbiana, respectiv formarea de Acidul Fulvic.

In plante, Acidul Fulvic stimuleaza metabolismul, asigura respiratia, creste metabolismul proteinelor si activitatea enzimelor multiple, sporeste permeabilitatea membranelor celulare si diviziunea celulara, sprijina sinteza clorofilei, toleranta la seceta, echilibrarea pH-ului solului, contribuie la echilibrul electrochimic ca un donator sau acceptor, descompune siliciul mineral pentru a elibera substante nutritive esentiale, detoxifica poluanti cum ar fi pesticidele si erbicidele.

Ori de cate ori mineralele vin in contact cu Acidul Fulvic intr-un mediu de apa, ele sunt in mod natural dizolvate intr-o forma ionica. Aceste minerale devin literalmente parte din Acidul Fulvic in sine. Odata ce mineralele se amesteca in complexul de Acid Fulvic ele devin bioactive, biodisponibile si organice. Astfel, atunci cand mineralele elementare sunt transformate intr-o stare organica, printr-un proces chimic natural care implica Acidul Fulvic si fotosinteza, ele sunt sigure pentru a fi utilizate deopotriva, de catre oameni si animale.

Oamenii de stiinta care lucreaza cu Acidul Fulvic stiu ca acesta este o substanta ultramicroscopica care are un sistem unic de mesagerie releu, activat atunci cand intra in contact cu organismele vii. Ca factor de transfer, Acidul Fulvic sensibilizeaza celulele, transmitandu-le informatii unice legate de imunitate. De asemenea, a fost demonstrat ca ajuta la activarea mecanismelor de protectie si aparare care sunt in masura sa fie transmise si raman cu organismul viu, chiar si doar dupa un singur contact.

Sistemul digestiv

Medicii stiu de ani de zile ca toata lumea are nevoie de cel putin 90 de nutrienti pentru a mentine o sanatate optima. Aceste substante nutritive includ un minim de 59 minerale, 16 vitamine, 12 aminoacizi si 3 acizi grasi esentiali. Dar numai consumul de alimente gustoase si administrarea suplimentelor nutritive – fara existenta Acidului Fulvic – nu asigura absorbtia sau utilizarea acestor substante nutritive vitale. Atunci cand organismul nu absoarbe nutrientii, usa este deschisa spre boli.

Oamenii de stiinta au descoperit ca Acidul Fulvic este elementul care face ca nutrientii sa fie usor de absorbit ceea ce ii confera abilitatea de-a avea un impact hotarator asupra multor boli care ne afecteaza existenta. Ei numesc acest element “elixirul vietii” si concluzioneaza ca fara acesta, nimic nu ar trai. Dr. Clyde Sandgrin – cercetator stiintific la Universitatea Boston – spune ca “daca ar trebui sa aleg intre mineralul lichid (Acid Fulvic) si electricitate, ar trebui sa ma lipsesc de cea din urma”.

Singura modalitate prin care corpul uman poate beneficia de substantele nutritive minerale, este ca acestea sa poata fi absorbite. Acidul Fulvic imbunatateste procesul de absorbtie, permitand mineralelor sa treaca prin membranele celulare.

Dr. Joel Wallach – nominalizat la Premiul Nobel pentru Medicina in 1991 – afirma ca „aproape toate bolile degenerative – artrita, osteoporoza, probleme dentare, hipertensiune arteriala, boli de inima, cancer, osteofite, pietre la rinichi, distrofie musculara, sindromul de tunel carpian, cataracta, boala Alzheimer si lista ar putea continua – sunt legate, fie direct sau indirect, de deficiente de minerale. Plantele noastre nu pot sintetiza mineralele, solurile noastre nu au avut niciodata in ele, toate cele 60 minerale necesare corpului uman.

Acidul Fulvic, care este esential pentru sanatatea umana, lipseste de generatii intregi din dieta noastra.

Simpla re-mineralizare a corpurilor noastre, in lipsa Acidului Fulvic – care ar trebui sa se gaseasca in plante – are beneficii reduse. Oamenii sunt bolnavi, avand boli degenerative legate de deficitul de minerale, acum mai mult decat oricand.

Suplimentele cu Acid Fulvic reprezinta un start incurajator in reversarea acestei situatii.